Navigation Menu+

Om mig

Jesus Kristus Konrad Nyström

Jesus och jag…

Först om denna hemsida. Min vilja och önskan är att denna hemsida ska få vara en röst för Jesus Kristus till vår samtid, både vårt land och folk och vår kristenhet. Jag kallar mig inte för profet, men jag vill att den ska likna profetens röst som alltid vill väcka och varna sitt folk och Guds folk. Min önskan är inte att vara obekväm, men att öppet lägga fram sanningen. Jag vill vara trogen mot Guds Ord och förkunna vad Guds Ande lägger på mitt hjärta. Jag tänker också lägga ut en del saker som mer liknar bibelstudium och ren förkunnelse, allt efter vad jag får ledning och inspiration till.

Mina främsta andliga influenser kommer från Rosenius, grundaren av EFS från mitten av 1800-talet. Hans teologi har jag omfamnat och känner i mitt hjärta och utifrån Guds Ord: detta är sann teologi. Detta är ett rätt sätt att förstå Guds Ord och Evangelium. Rosenius byggde ju i sin tur mycket på Luther, men jag har läst ganska lite av Luther, men även om jag uppskattat det jag läst så föredrar jag Rosenius. Andra influenser är Bonhoeffer, Frank Mangs, DL Moody, A Torrey och Stanley Jones. Alla dessa har jag uppskattat mycket. Mitt generella råd till kristna idag är att söka sig bakåt i tiden vad gäller uppbyggelselitteratur, för mycket av det som skrivs idag är antingen näringsfattigt eller direkt vilseledande.

Vad gäller samtida inspiration så kommer det från Times Square Church, grundad av D Wilkerson. Jag har lyssnat mycket på predikningarna av Wilkerson, Conlon och William Carrol, och blir fylld av Guds Ande, inspiration till tjänst för Guds Rike och får skärpt andlig klarsyn på vår samtid. Jag rekommenderar deras undervisning med varm hand, för det är sanna, stora gudsmän och leder Dig rätt på Vägen.

Jag heter Konrad Nyström och är född i Umeå -71, men uppvuxen i Byske just norr om Skellefteå. Jag växte upp i ett varmt, livligt kristet hem med fyra syskon och hade en barnatro på både Gud och Jesus men var aldrig riktigt född på nytt.

I tonåren under gymnasiet började jag vandra allt mera bort från Herren och när jag gjorde värnplikten så fortsatte det. Jag var på oerhörda villovägar, särskilt 1995 fram till 2005. Jag var då en andlig sökare och läste böcker från buddhism, New Age, samt mystiken inom islam, judendom och kristendom. Jag var helt förlorad och långt borta från Herren, men Han var inte långt borta från mig.

2005 hamnade jag i en djup livskris och började söka Jesus. Jag blev ledd av Guds Ande till Sankta Klara kyrka och där fick jag, efter en lång kamp, möta Jesus i april 2006.

Kort därefter blev jag svårt sjuk i OCD och kämpade med det ända fram tills 2016 skulle jag vilja påstå, även om det varit olika svårt under olika perioder.

Idag bor jag återigen i Byske. Jag ägnar mycket tid åt mitt andliga liv, eller rättare sagt, åt Jesus och har fått möjlighet att lägga ut en del budskap här på denna hemsida. Min bön och förhoppning är att det ska vara ett rent och klart Evangelium och att det ska vara i samklang med Jesu Egen Röst och Hjärta.

Guds välsignelse till Dig som lyssnar.

Translate »

Pin It on Pinterest