Navigation Menu+

Mitt liv-fritt från hjärtat

Posted on 25 Jul, 2018 in All languages, Swedish | 0 comments

 

 

Mitt liv-fritt från hjärtat

Barndomshem
Mamma
Pappa
Syskon
Bordsbön
kyrkan

Grundskolan i Byske-skolan, fina klasskamrater och lärare. Duktiga lärare och fina klasskamrater. Bosse Käller: diskussion

Jag spelade också tennis i Byske på 80-talet och hade nog mer vilja än talang, men en fighter var jag iaf, och ibland flög det både bollar och racketar… en barndomsvän, Patric Lindström, kallade mig för Konrad ”jag-ger-mig-aldrig” Nyström, och det ligger nog lite i det. Jag är nog lite av en kämpe.

Hade en tro i min barndom på Gud och Jesus, men i tonåren ville man ju vara snygg och stark för att imponera på tjejerna.

Lumpen.

Framgångsrik, beundrad, respekterad, men invärtes…

2005 Kris. Från barndomen fanns ett frö i mitt hjärta: Det finns en Gud! Hade sökt kärlek överallt, karriär, flickvänner, resor, sport, och sökt Gud i allehanda religioner, men inte funnit någonting.

Men min mamma, hon vet Vägen till Gud… brevet. Samtalet.

Bönen. Berget.

Synen på Klara.

Tilltal på Klara kyrka

Sex månader, ljuvliga gudsmöten men också hård kamp.

en natt april 2006 var jag i Byskeby, bad hela natten. Jesus, tänk på mig när Du kommer med Ditt Rike! Det var en ödmjuk bön om nåd. Rädda mig!

Mamma och lappen med ord från Jesus.

Lägenheten i Stockholm, möte med Jesus

Fler saker att berätta, men att berätta om egna andliga upplevelser kan leda till högmod och fokus på mig, så jag stannar där.

OCD. Psyket. Bara gott att säga om all personal, men periodvis hade jag det mycket jobbigt även om det nog ofta inte syntes så mycket utanpå.

Om jag fick Välja liv, gamla eller nya, väljer Jesus.

För Jesus är det dyrbaraste jag har. Jesus har helt Förvandlat mitt liv, jag som alltid var… , i Jesus har jag fått en stor och bestående glädje, som ofta varit med mig även mitt i sjukdomen, om än inte alltid såklart.

Så många människor i vårt land idag känner som jag gjorde. Jesus vill befria från… Och Jesus vill ge Dig…

Men vad Jesus har gjort för mig, det är Han mer än villig att göra för Dig.

Men Jesus gav ett löfte till mamma och Jesus håller ALLTID Sina löften. Ja, en operation hjälpte till, Byske likaså, jag trivs suveränt i Byske och med Byske-borna, och det har också hjälpt, men Jesus har gjort största delen.

Här på jorden har den kristne en underbar källa till inre glädje, kärlek och frid i Jesus Kristus, men den kristne har också prövningar, sorger, sjukdomar, precis som alla andra människor.

Men den som tror på Jesus har ett löfte av Gud om en tillvaro som vi kallar för himlen. Hur ljuvlig himlen är kan ingen förstå, inte heller en kristen, men när Jesus ibland kommer nära, då kan man ana hurdan himlen är. Ljuvlig Frid. Jublande Glädje. Kärlek starkare än allt annat, en kärlek som övervinner döden. En kärlek som drev Jesus upp på korset för mina och Dina synders skull, för att erbjuda oss förlåtelse och Evigt liv.

Det i mina ögon bedårande vackra Byske med dess laxälv och klädd i grön och skön sommarskrud.

Livet idag i Byske. Byskeborna. Familjen. Trossyskon. Vänner som jag umgås med. Jag har så många här som jag älskar och som jag känner älskar mig. Jag är så rik. Jag har mina prövningar även idag, men jag är rik.

Men den största skatt jag har är Jesus. Jag satt i kyrkan som liten pojke och såg upp i taket: Gud är kärleken. Det står i Bibeln att Gud ska ge Dig vad Ditt hjärta begär, och jag bad om ett hjärta som älskade Gud och människor, och jag tror att jag har fått det.

Idag bor Jesus Kristus med den kärleken i mitt hjärta, och den kärleken bultar och är stark. Jag älskar Jesus, men också mina medmänniskor. Det finns inget större än att ha Jesus i Sitt hjärta, att tillhöra Honom, vara älskad av Jesus och älska Honom.

Men det beror inte på mig, jag är inte bättre än någon annan, snarare tvärtom, aposteln Paulus säger sig vara den störste av alla syndare och jag vill inte gå i polemik med Guds Ord, men jag har en bra chans på andraplatsen. Nej, jag har fått det av Jesus, som en gåva, bara för att jag bad om det, och Han är villig att ge den till vem som helst som vill ta emot den. Jesus älskar alla lika mycket.

Jag är 47 år idag, men jag känner mig ung. Men livet går så fort. Det känns som igår att jag spelade tennis här i Byske, som igår att jag gick på lektionerna på Byske-skolan, som igår att jag cyklade till skolan på vintern med mask för ansiktet i den hårda kylan som det var på 80-talet. Det känns som det var nyss. Livet här är så kort, men livet i himlen varar för Evigt.

Jesus är mäktig att inte bara förvandla Ditt liv här på jorden, utan att föra Dig till himlen och få dela skönheten och härligheten med Honom för Evigt. Jesus har gjort allt klart, det enda Du behöver göra är att komma och ta emot Honom i Ditt hjärta och tro på Honom. Alla är bjudna till Konungens bröllop i himlen, onda och goda, ingen skillnad, det enda som behövs är att Du vill komma och säga ja till Din inbjudan.

Och kom ihåg: det allra bästa för Dig är att ge Ditt liv till Jesus nu. Du får ett förvandlat liv, en trygghet och ett hopp, en frid, en inre glädje och Jesu Kristi kärlek.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This

Very welcome!

This homepage contains many sermons in English, both spoken and written form. If you search for the word “English” in the search field you will always find them since the Word English is always in the title of non Swedish messages.

Enjoy your stay.
Konrad