Navigation Menu+

Konungen över allt och Hans Återkomst

Posted on 6 Jul, 2018 in All languages, Swedish | 0 comments

Konungen över allt och Hans Återkomst

Psaltaren 48: Stor är Herren och högtlovad i vår Guds stad, på Sitt heliga berg. Skönt höjer det sig, Berget Sion, längst uppe i norr, Den Store Konungens stad.

Sedan fick Liliane dessa ord: Det finns ingen som Herren, ingen. Han är Den Högste över alla Namn i hela Universum, Konungen över allt.

Den Store Konungens stad, det är Jerusalem. Och Den Store Konungen, Konungen över allt, det är Jesus. I Hebreerbrevet 2:7 står det: En liten tid lät du Honom vara lägre än änglarna, med härlighet och ära krönte du honom. Allt lade du under hans fötter.

Allt är lagt under Jesu Fötter. Lejonet av Juda regerar, och om Han ryter så flyr alla fiender sin kos på ett ögonblick.

Jesus gick från ödmjukhet till upphöjelse. Därför har Gud Fadern upphöjt Jesus till Konung över allt och lagt allt under Hans fötter. Besinna dessa ord: allt är lagt under Jesu Fötter. Än ser vi det inte här på jorden, men så är det och så blir det. Gud Fadern har bestämt det. Kampen mellan ont och gott är inte jämn. Det ser bara ut så för det mänskliga ögat, men, Skaparen, Gud, är helt överlägsen allt skapat. Jesus är helt överlägsen alla motståndare och kan besegra dem på ett enda ögonblick när Han så önskar.

Varför gör Han då inte det? Av flera anledningar, dels för vår fria viljas skull men även för att när Jesus till slut utplånar det onda, då kommer de som ännu inte är frälsta att gå förlorade, och det vill Gud undvika så länge som möjligt, för att hålla dörren till frälsning och Evigt liv öppen så länge det går. 2 Petrus 3:9 säger: Nej, Han har tålamod med Er, eftersom Han inte vill att någon ska gå förlorad utan att alla ska få tid att omvända sig. Men Herrens Dag, Jesu Återkomst, den närmar sig och då läggs allt under Jesu Fötter även här på jorden.

Där Jesus går fram, där kommer en Konung utan like. Där Jesus går fram fylls atmosfären med frid, med nåd, med ljuvlighet. När Jesus kommer, då fylls Jesu barn, Jesu lärjungar med obeskrivlig glädje och en känsla av triumf och total trygghet. Jag ska ge ett litet vittnesbörd om det.

Det var sommaren 2006 och jag hade precis drabbats av tvång, men varken jag eller någon annan förstod det då. Det enda jag kände var en otrolig rädsla för att säga eller tänka något förolämpande om Jesus, och att Han då skulle kasta mig i helvetet. Den tanken fyllde mig med skräck. Jag kom hem från Stockholm fylld av denna rädsla, och sa till mamma att jag var så rädd, och så gick jag in i sovstugan för att sova. Mamma suckade till Herren och Herren sa: Jag ska låta Konrads psyke komma till ro.

Jag somnade. Klockan halv ett på natten vaknade jag, och kunde inte somna om. Jag kände en sådan obeskrivlig glädje inombords. En halvtimme senare låg jag ännu vaken, men nu var glädjen ännu starkare. Ytterligare en halvtimme senare var jag fylld av himmelsk glädje. Hjärtat började liksom fladdra i mig.

Så hörde jag utanför på altanen väldiga fotsteg: klamp, klamp, klamp. Jag undrade: är det ett djur på altanen? Jag gick fram till dörren och såg ut genom fönstret. Det är ju ingen där! Så gick bandspelaren igång, som stod till vänster om mig i andra ändan av rummet, och jag fylldes direkt av en känsla, en visshet: det är Jesus! Han Är här! Han satte igång bandspelaren! Och så flödade musiken från ”Choralerna: befriad” fram, underbar musik: men åt alla dem som tog emot Honom gav Han makt att bli Guds barn, åt alla dem som tror på Hans Namn.

Jag hukade mig lite och tassade tillbaka till sängen. Jag kände mig så otroligt, otroligt liten, som en snäll och beskedlig skolpojke, men så otroligt, otroligt trygg, som om det var bomull runt mig. Och så älskad och dyrbar. Jag fick gudsfruktan också, det ska jag säga. Jag fylldes av vördnad och djup respekt. Jag kände: Jesus är en Konung. Men oj, vad trygg jag kände mig. Som om inget, inget kunde skada mig.

Jag kände mig så ringa, så obetydlig, men ändå så dyrbar, utvald och älskad, som om jag var en ädelsten. Dessa två kan Gud hålla i minnet samtidigt utan problem, så även jag. Jag kände: båda detta är sant! I Herrens Ögon är jag så ringa och obetydlig, som ett sandkorn, ändå är jag så dyrbar och älskad. En del säger att vi kristna inte ska kalla oss benådade syndare, men det är vad vi är, och det viktiga ordet är benådad.

Jag kände bara att jag ville falla ner för Jesu Fötter i vördnad och ödmjukhet och tillbe Honom. Så reagerar människor i Bibeln också. Man känner att Gud är helig, och då kommer den reaktionen, så fjärran från många av de nya och minst sagt märkliga manifestationer av Guds Ande som omtalas idag. Det är oftast inte Guds Ande.

När Jesus kommer fylls Guds folk av himmelsk glädje, av segerjubel, men även vi som tillhör Honom känner: ja, detta är Gud, Konung över allt, och som en Konung vill jag bemöta Honom. Inför Jesu Ansikte är det ödmjukhet och vördnad som gäller. Jag har missat detta många gånger, och Gud förlåter, men vi får ständigt påminna oss: Gud är Helig. Jesus är Konungarnas Konung, helt ojämförbar med alla denna världens mäktiga män. Och kvinnor…

Men trots att Jesus är så mäktig, så är Han en Konung så olika denna världens mäktiga män. De kommer med stora ord och skryter, de hotar med våld och vapen, och fastän Jesus är totalt överlägsen dem i styrka, så är Jesus så ödmjuk, mild, god, tålmodig, och sen till vrede. Ja, även Jesus kan bli vred, men Jesus väntar in i det längsta med vrede och dom, utan vill ge nåd, förlåtelse och frälsning. Jesus är en Konung värdig att regera i Guds Rike, så mäktig, men ändå så mild och god.

Men Jesus älskar oss, så  vi är trygga och älskade. Vi kanske inte alltid KÄNNER oss lika trygga som jag gjorde just då, men vi ÄR precis lika trygga. Och vi lever ju inte av känslor, utan av tro. Våra känslor kan bedra oss, men tron på Guds Ord bedrar oss inte!

Och Herren Jesus Kristus, Konungen över allt, kommer snart tillbaka. Det är inte så långt kvar. Vi ser det på Israel och Jerusalem, dit världens blickar vänds allt mera. Så snart Israel försvarar sig mot militära attacker får de nästan hela världen emot sig, och det förutsågs redan i Uppenbarelseboken att världen skulle vända sig mot Israel. I närområdet finns styrkor från Ryssland, Nato, Iran mm. Det drar ihop sig till en kraftmätning mellan ljus och mörker. Tecknen är tydliga: Jesus är snart tillbaka.

Tolkien skrev en bok som hette ”Sagan om Konungens Återkomst”, och det var är en fantastisk bok men det är och förblir en saga. Men Jesu Återkomst är inte en saga, det är levande realitet. Snart kommer Jesus att stå livs levande på vår jord, med sina änglar, sina heliga tjänare som Paulus, Elia och Mose. Det kommer att ske, och det är inte så långt borta. Jesus står snart livs levande på vår jord, så att vi kan se Honom.

Och med detta i åtanke, lev allt mera för himlen, tänk allt oftare på Jesu Återkomst. Tänk på det då och då under bön, tala om det ibland, håll det levande, älska Jesu Ankomst. Detta livet är så kort och obetydligt i ett Evighetsperspektiv. Nyss var det Valborgsmässoafton, swosh så blev det midsommarafton. Livet är så kort. Att jag inser det kanske är ett tecken på att jag håller på att bli gammal, men jag ser det allt mera.

Vi ska inte sluta reparera huset, inte sluta utbilda oss, det är inte det jag menar. Paulus säger att vi inte ska leva utan ordning, vi ska ta ansvar, men vi ska sätta Jesus först och himlen före jorden. Ju mer Du lever för himlen och för Jesus, desto friare och lyckligare blir Du här på jorden.

Men jag tror att vårt land får gå igenom prövningar innan vi når dit. Jag tror att ryssen kommer. Jesus kommer snart, men jag tror att ryssen hinner före. Jag har drömt om det massor med gånger det senaste året och så även många andra kristna. Jag tror att Gud vill förbereda Sitt folk. Till och med våra politiker börjar vakna upp och skickar ut broschyrer. Men jag vet inte när Jesus kommer, det vet bara Fadern, men jag känner att det är snart. Jag vet inte när ryssen kommer, men det vet Gud, och kanske Mossad, Israels underrättelsetjänst, för Israel brukar ha koll. Det är bra med lite humor mitt i allt allvar.

Men vi ska inte titta så mycket på ryssen, inte vänta på dem, utan vi ser och väntar på Jesus, och vi litar helt på Jesus, men jag tror att det är klokt att förbereda sig lite.

Hur ska vi då förbereda oss? Ska vi hamstra? Mamma säger nej, det ska vi inte göra. Min mamma lever nära Herren och jag tror att hon har rätt, det brukar hon ha. Vi ska nog inte ägna oss så mycket åt sådana förberedelser. Men vi ska rusta oss andligen, Med Guds Ande och Guds Ord, och det gör vi genom bön och att läsa Guds Ord. Rusta Er med orden: Gud är Trofast genom allt! Han kommer inte att svika eller överge Sitt folk!

Och rusta Er med Jesu Kristi kärlek. Inte med den kärlek som vårt samhälle talar om och som även förkunnas här och där i kyrkan, den är flummig och jag tror inte att den kommer att bestå. Den är i köttet, dvs mänsklig kärlek, och inte andlig kärlek baserad på Jesus Kristus. Min och Din kärlek kommer inte att bestå, men Jesu kärlek består. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den. Men det kommer att bli tufft för oss också. Herren kommer att vara Trofast, men det blir inte lätt. Så sök Herren, det tror jag är klokt. Tiden är inne för oss att söka Herren. Vägen för oss är att läsa Guds Ord, be och lita på Jesus. Och kom ihåg: Gud har alltid en plan!

Gud vill inte att Hans folk ska drabbas av panik, inte frukta. Oro och fruktan är inte svaret i prövningen, inte politiker, utan svaret är Gud som vi ska söka genom att be och bli rotade i Guds Ord. Och jag tror att det som kommer är en stor möjlighet för Gud att förhärliga Sitt Namn genom att visa hur Han kan ta hand om Sitt folk mitt i prövningen, men vi behöver börja söka Honom redan nu.

Men var inte oroliga, säger Jesus, Jag har övervunnit världen. Jag har segrat även över Putin och ryska armén! En dag ska även alla de få böja knä inför Mig, säger Herren Gud, Jesus Kristus, för alla knän ska böjas och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud Fadern till ära.

Jag tror att det är Gud som bestämt att ryssen ska komma, Den Onde har ingen makt, han kan inte bestämma en sådan sak. jag tror att det är en Guds dom över Sverige, men Gud gör det av nåd, för att frälsa så många Han kan före Jesu Återkomst. Så tror jag att det är.

Men om, eller när, ryssen kommer, blir det då omvändelse och Väckelse? Jag tror att det kan bli ett uppvaknande, ett rop till Gud och en väckelse över vårt land. Jag hoppas iaf det, ty för Gud är allting möjligt. Jag tror att nöden kan föra människor till nåden. Men jag tror att risken är stor för falska väckelser innan dess, och de kommer inte att åstadkomma något annat än skada, så se upp med det. Men jag tror att nöden kan ge väckelse, men tills dess försöker vi vinna en och en, men ber för sann väckelse.

Eller kommer man att göra de kristna till Syndabockar? Kommer man att säga, ”Ni har talat om detta, då är det Ert fel! Så kan det bli, trots att vi är de som gjort allt för att undvika att det ska ske, i ord och bön. Eller kommer man att säga: Ni hade rätt, kan Ni nu hjälpa oss? Kan Ni visa oss Vägen ut ur detta och genom detta?

Jag vet inte vad som kommer att hända. Men vad jag tror är att många murar då kommer att falla när vår falska trygghet rämnar och många kommer att börja söka efter äkta trygghet, en framtid och ett hopp. Jag tror att många kommer att börja lyssna till vad vi säger om Jesus, himlen och Evigt liv.

För om eller när ryssen kommer, då ska vi inte gömma oss! Då ska vi be om Andens ledning och kraft och ropa: kom till bröllopet! Vi vet var det finns en framtid och hopp! Vi ska gå ut och be för människor, trösta och hjälpa. Wilkerson säger i en predikan att idag ska vi, när Guds Ande leder oss, varna för Guds dom och säga att svåra tider väntar Sverige, även om Wilkerson talade om USA, om vi inte vänder om till Gud. Men då ska vi inte predika dom, då ska vi predika hopp! Vi ska såklart predika hopp idag också, därför att för vem som än tillhör Jesus Kristus finns det alltid en framtid och ett hopp, men för vårt land kan jag inte lova guld och gröna skogar. Men vi ska då inte säga ”skyll Er själva”, eller ”vad var det jag sa”, utan hjälpa, trösta och ge hopp. För som jag läser Bibeln så finns det hopp för varje människa tills den Dag Jesus ställer sig på Oljeberget. Då är tiden ute, men Fram tills dess finns det frälsning och hopp, för den som så vill. Då ska vi också styrka våra bröder i Kristus.

För detta behöver vi Den Helige Ande. Ingen av oss har detta mod i oss själva, iaf inte jag. Men Konungen, Jesus, Han har det modet. Jesus är inte rädd. För Jesus har all makt.

Och kom ihåg: Vad ögat inte sett och örat inte hört och människans hjärta inte anat, det har Gud berett åt dem som älskar honom. Allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud. Det kanske inte alltid känns så eller ser ut så, men vi lever av tro, inte av känslor, vi litar på vad Guds Ord säger. Älska Jesus, följ Jesus, och även prövningen kommer att samverka till Din frälsning och en lön så skön i himlen.

Så Var inte rädd, älska Jesus och lita på Konungen. Att älska Gud lönar sig inte alltid i det yttre, men alltid till det inre, det ser inte alltid ut att löna sig här på jorden, men lönar sig alltid i himlen. Tänk på lönen i himlen, ha Din blick där.

Men det är inte bara Putin och hans armé som kommer, det kommer någon, en Konung, Jesus, så mycket starkare och mäktigare och med en armé vars glans och kraft driver ryska armén på flykten bara den visar sig. Det är Jesu Återkomst, som inte är så långt borta nu.

Och det är Gud som all ära ska ha! Herren säger: Jag delar inte Min ära med någon. Därför tror jag att Jesus tänker: Jag vill ha all ära, och därför tänker Jag utföra hela verket vid Min Återkomst, för Jag känner den gamle Adams-naturen i Er och vet att om Ni får utföra verket så vill Ni ha äran! Som Bo Giertz sa: den gamle Adam begravdes i dopet, men det aset kunde simma! Adam i oss är tyvärr inte helt död ännu, om vi ska vara helt ärliga… En del säger att vi kristna ska se till att jorden är i ett sådant skick att Jesus kan komma tillbaka, men det tror inte jag på.

När nu Jesu Återkomst närmar sig bör vi ofta läsa Uppenbarelseboken. Men som Ben Crandall säger: Den Onde säger: läs inte det där, det kommer att skrämma Dig! Men Gud säger: läs den! Det står: Salig är den som läser upp och saliga de som lyssnar till profetians ord och tar vara på det som står skrivet i den, för tiden är nära. läs Uppenbarelseboken, säger Gud själv. Jag vill göra som Gud säger, inte Den Onde.

En del säger att när Jesus kommer tillbaka så är jorden i händerna på Jesu lärjungar, men om vi läser Uppenbarelseboken så ser vi att innan Jesu Återkomst så är jorden nästan helt i händerna på Guds fiender. Det kommer att se ut som att det onda har fått makten. Jag säger se ut, för med det andliga ögat kan man se: inget har förändrats. Jorden och allt som den rymmer tillhör Herren. Jesus är i full kontroll. De som är för oss är långt fler än de som är emot oss. Jesus håller Universum i Sin Hand och som om det inte vore nog har Jesus myriader av mäktiga änglar som lyder Hans minsta vink. Jesus kommer inte att oroas av Antikrist. Gud har tillåtit Antikrist att få makten.

Men då kanske det blir som Israels barn vid Röda Havet. Guds folk är omringat, och några kommer att stå där som Mose, med tro och tillit, men många kommer att säga: vi förlorar! Men då griper Jesus in och öppnar himlen som Han delade Röda Havet, och säger: Nu är stunden inne! Och då kommer Guds folk att jubla, stå i häpnad och säga: vilket mirakel! Jesus gjorde det! Han fixade det MOT ALLA ODDS! Allt såg förlorat ut men Jesus vände på steken!

Jesus sa: kommer Människosonen att finna någon tro på jorden när Han kommer? Det kanske betyder en tro som Mose, som trodde när allt med det mänskliga ögat såg hopplöst ut. De flesta av oss skulle nog vilja stå där med tro som Mose, iaf jag, men i ärlighetens namn är jag nog mer lik Israels barn. Om jag står där med bibehållen tro så har Jesus gjort ett mirakel och får all ära. OCD, tvångssyndrom, som jag led av i tio år kallades förr för tvivelsjukan, så då kanske Ni förstår hur mitt hjärta är funtat…

Men för Gud är allt möjligt. Att jag predikar idag i Spanien, Bangladesh, Uganda, Sverige inför flera hundra personer är ett bevis på det. I mitt gamla liv var jag så rädd att tala inför folk att jag inte klarade det om det var fler än en person. Jag försökte allt men inget hjälpte och jag trodde att det var omöjligt att bli fri. Jag trodde att jag skulle dras med det hela mitt liv. Men det som är omöjligt för människor, är möjligt för Gud! Idag predikar jag.

Jesus kommer snart, men som sagt, jag tror att ryssen kommer före. Men vem kommer då före: Kristus eller Antikrist? Det finns en del olika teorier om detta och jag är ingen expert och vill vara ödmjuk, men vi måste utgå från Guds Ord, och jag läser ur 2 Tess 2.

När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi ska samlas hos honom ber vi er, bröder, 2 att inte plötsligt tappa fattningen. Låt er inte skrämmas av någon ande eller av något ord eller brev som påstås komma från oss och som säger att Herrens dag är här. Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa✱ träda fram, fördärvets son.

Dessa ord är svåra att förstå på annat sätt än att Antikrist kommer före Jesus Kristus. Bara Fadern vet, och vi ska vara redo, men dessa ord anser jag säger det. Att tala om Antikrist är ju inte sådär jätteroligt, men vi kan ju inte bara undervisa det i Guds Ord som är roligt, då fick vi inte höra om Job, Klagovisorna, Predikaren eller Antikrist. Men det är också Guds Ord, och vi ska ta till oss allt Guds Ord.

Summan av Gud Ord är sanning, och jag vill vara ödmjuk inför detta ämne, och det finns bibelord som kan antyda något annat, såsom Jesu Ord i Matteus 24 om Noa och Arken, hur en del lyfts upp i samma kapitel och hur Paulus säger en hemlighet, att vi ska förvandlas vid den sista basunens ljud. I Uppenbarelseboken finns sju basuner och den sjunde ljuder innan Antikrist träder fram. I Uppenbarelseboken 10:7 används samma ord: men i de dagarna när den sjunde ängelns röst hörs och han blåser i sin basun, då är Guds hemlighet fullbordad. De orden skulle, med denna innebörd att Uppryckandet sker här, förklara orden i versen innan: tiden är ute. Det innebär isf inte att tiden tar slut, utan att tiden för Guds hemlighet är ute, fullbordad.  Dessa bibelställen skulle kunna antyda något annat, men det bygger bla på att det är just den basunen Paulus talar om och att Uppenbarelseboken är kronologisk, så detta är inte svart på vitt.

Men jag anser att det mesta i Guds Ord pekar på att vi kommer att vara kvar när Antikrist träder fram. Dels det jag läste ur 2 Tess 2 som säger det bokstavligen, plus att det är svårt att förstå varför Bibeln ska undervisa Guds folk om honom om vi ändå inte är kvar, så jag tror att vi alla gör klokt i att läsa vad Bibeln säger om Antikrist, då känner vi lättare igen honom. Jag skulle tro att han lever idag, men han har inte trätt fram. Kanske är han redan idag lite känd, en politiker, rockstjärna eller religiös ledare, eller så träder han fram som gubben ur lådan. Jag försöker vara redo att stå fast i tron under Antikrist, men också vara redo om vi rycks upp imorgon. Var redo!

Vi ska Utgå från vad Bibeln säger, men jag vill också säga några saker jag tror. Jag tror inte att Antikrist kommer att säga: goda nyheter, nu är jag äntligen här! jag är Antikrist! Jag är jätteond och ska leda Er rakt in i fördärvet! Nej, han kommer som en Ljusets ängel, han talar nog om fred, kärlek, tolerans, om enhet och att förena alla religioner till ett och att de alla har samma Gud, och det kommer att se ut som att han har nästan all politisk, ekonomisk och andlig makt.

Men Kom ihåg: Den Onde är helt under Jesu kontroll, så även Antikrist. Den Onde fick röra Jobs tillhörigheter och Job själv, men inte ta hans liv. Men han fick fråga Gud om lov först, och han fick noggranna ramar att röra sig inom. Vare sig Antikrist, Putin och hans soldater kan inte göra något utan att Gud har tillåtit det. Gud har allt under kontroll och inget kan skilja oss från Jesu Kristi kärlek. Vi är trygga i Jesu armar och får lita helt på Jesus. Han kommer att ta hand om Sina barn, Sina tjänare, tills vi ska hem. Jesus har all makt.

Även detta är i Guds Hand, Gud har vetat det från Begynnelsen och Gud tillåter Antikrist att få makten. För en kort tid. Men när Jesus kommer, då får vi se hur mycket makt han egentligen har! Antikrist är helt chanslös mot Jesus! När Jesus uppenbarar Sig kommer Han att förinta Antikrist med bara Sin Muns Ande och härlighet.

I 2 Tess 2 står det: Sedan ska den laglöse träda fram, han som Herren Jesus ska döda med sin muns ande och förgöra med glansen vid sin ankomst.

Vad det betyder vet jag inte exakt, men glansen, ljuset när Jesus kommer tillbaka kommer att vara så otroligt starkt så att solen kommer att se blek ut, Jesu härlighet och glans kommer att vara så mäktigt så att allt mörker kommer att fly bort i panik. Antikrist och hans anhang kommer att springa för livet, men de kommer inte undan. De har ingenstans att fly! Som Wilkerson sa: när Jesus dyker upp är fighten över. Jesus kommer att besegra honom på nolltid. Det finns ingen med sådan makt, härlighet och ära som vår Konung: Jesus. Jesus kommer att vinna en förkrossande seger! Vi kanske inte ska tycka synd om Antikrist, men jag kan säga så här: det blir inte så lätt för honom när Jesus visar Sig.

Och själva makten hos Jesus bygger på Hans Nåd, härlighet, renhet och Majestät. Bara Jesus dyker upp så måste allt mörker vika undan och fly. Jag ska ge ännu ett kort vittnesbörd om detta.

När jag kom till Klara kyrka 2005 hade jag en hel del andliga saker i mitt släptåg eftersom jag under nio år som andlig sökare hade varit i kontakt med en del andliga saker som inte var bra från andra religioner, främst New Age. Jag har nog gåvan att skilja mellan andar för jag kände hur de var runt omkring mig, och det var inte så kul, för på Klara kyrka hade de urskiljning och de såg detta och då blev det några gånger andlig strid. Jag ville inte orsaka andlig strid, men kunde inte göra mig av med mitt släptåg i egen kraft. Den Onde gav mig tankar: gå inte till Klara kyrka, Du bara förstör för dem. Men Herren gav mig tanken: gå, Du är kallad av Mig! Men Ni behöver inte vara oroliga, då hade jag gott om dem, men idag har jag Jesus Kristus i mig och runt mig. Visst kommer Frestaren ibland, men det är Jesus som bor i mig idag.

Men varje gång Jesus dök upp, så kände jag bokstavligt talat hur något slags mörker runt mig försvann, det var som ett gäng mörka figurer och jag kan säga att de sprang för livet när Jesus dök upp. Sådan är Konungen! Jesus är helt överlägsen allt skapat, och då uppenbarade Han sig ändå såklart inte då i all Sin härlighet, ändå var det som att striden var över på ett ögonblick. Några gånger sa en underbar broder som verkligen älskade Jesus och som hade gåvan att skilja mellan andar och som såg mitt släptåg bara: Jesus! Och allt mörker bara sprang sin kos. Sådan makt har Jesus!

Men vi får komma ihåg att ibland kan någon säga Namnet Jesus utan att känna Honom, och de onda andarna går ändå. Om Ni inte tror mig kan Ni läsa Matteus 7:15-23, för Jesus säger det svart på vitt att Han inte känner dem. Varför går då de onda andarna? Jo, För att få människor att tro att denne talar för Jesus och därmed börja lyssna till denne. De onda andarna låtsas lyda för att förvilla Jesu lärjungar och få dem att lyssna på någon som inte känner Jesus, inte följer Jesus och därmed leda folk vilse. Sådana här förekommer i Kristi kropp idag, jag har sett dem på TV och själv stött på dem i Sverige. Vi måste pröva andarna.

Men när någon som känner Herren och säger Namnet Jesus under Den Helige Andes ledning, på Andens maning, då flyr de onda andarna på riktigt, de bara springer sin kos.

Men när himlen öppnar sig och Jesus kommer i All Sin Härlighet, med alla Sina ärkeänglar, Sina heliga, dvs Paulus, Moses, Elia och Petrus, då kommer mörkrets makter att springa för livet! Då har de absolut inget att sätta emot. Då kommer Jesus i ALL Sin kraft, Jesus kommer att besegra dem på något ögonblick! Då blir det ett segerjubel för Guds folk som aldrig förr! Det blir något alldeles extra! Det har vi att se fram emot, även om vi kristna nog är kvar när ryssen och troligen även när Antikrist kommer, och det blir svåra tider. Men vi vet att Jesus har segrat och kommer att besegra alla Sina fiender och frälsa Sitt folk och ge oss anledning att jubla som aldrig förr, så det ser vi fram emot.

Jesus kommer snart tillbaka till vår jord, med alla Sina heliga, Sina änglar och Sina barn. Då blir vi glada när vi får träffa de som gått före till Evigheten. Men ännu mer glada blir vi när vi får se Frälsaren, när Jesus kommer tillbaka som Segerherre för att befria Sitt folk. Då blir det ett sällan skådat jubel bland Guds folk. Håll Den Dagen levande för Era hjärtan och sinnen. För allt, allt, är lagt under Jesu Fötter. Jesus, Konungen över allt, är snart tillbaka, för att fullborda Sitt verk.

Och kom ihåg: Jesus, Konungen över allt, har allt i Sina Händer. Makten är i Jesu Händer, allt är Honom underlagt. Det är en farlig villolära när man utmålar Den Onde som en slags parallell men lite svagare Gud, med egna planer som verkar kunna överraska Herren Gud, det är helt fel och berövar Guds folk den tillit och förtröstan vi kommer att behöva. Jesus har all makt. Den Onde kan inte överraska Gud med någonting över huvud taget, Gud ser och känner allt skapat, allt ligger öppet och blottat för Hans blick, Jesus känner deras tankar och avsikter, både människors och avfallna änglars, inget, inget kan överraska Gud eller ta Honom på sängen. Inpränta detta i Ditt hjärta och sinne redan nu, för det är det slags tro, tillit som vi kommer att behöva. Du kan helt lita på Gud.

För Jesus sitter på Sin Faderns Tron, på högra sidan, och regerar i full frid och i full kontroll. Jesus får aldrig panik, blir aldrig överrumplad. Vad som än sker, gå in i Din bönevrå, be Herren ge Dig Sin frid och ge Dig ledning. Kom ihåg det vad som än väntar framöver.

Därför vi vet ju precis hur allt slutar, och Gud vet det ännu mera väl, för Gud har ju skrivit och vi har ju läst boken, Bibeln, och dess sista bok. Några verser ur Uppenbarelseboken kapitel 19:

Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och Han dömer och strider i rättfärdighet. De himmelska härarna följde Honom på vita hästar, klädda i vitt, rent linnetyg. Och på Sin mantel och på sin höft har Han ett Namn skrivet: Herrarnas Herre och Konungarnas Konung. Amen.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This

Very welcome!

This homepage contains many sermons in English, both spoken and written form. If you search for the word “English” in the search field you will always find them since the Word English is always in the title of non Swedish messages.

Enjoy your stay.
Konrad