Navigation Menu+

Jesus, Konungen över allt

Posted on 1 Jul, 2018 in All languages, Swedish | 0 comments

 

Jesus; Konungen över allt

Psaltaren 48: Stor är Herren och högtlovad i vår Guds stad, på Sitt heliga berg. Skönt höjer det sig, Berget Sion, längst uppe i norr, Den Store Konungens stad.

Sedan fick Liliane dessa ord: Det finns ingen som Herren, ingen. Han är Den Högste över alla Namn i hela Universum, Konungen över allt.

Den Store Konungens stad, det är Jerusalem. Och Den Store Konungen, Konungen över allt, det är Jesus. I Hebreerbrevet 2:7 står det: En liten tid lät du Honom vara lägre än änglarna, med härlighet och ära krönte du honom. Allt lade du under hans fötter.

Jesus gick från ödmjukhet till upphöjelse. Därför har Gud Fadern upphöjt Jesus till Konung över allt och lagt allt under Hans fötter. Besinna dessa ord: allt är lagt under Jesu Fötter. Än ser vi det inte här på jorden, men så är det och så blir det. Gud Fadern har bestämt det. Kampen mellan ont och gott är inte jämn. Det ser bara ut så för det mänskliga ögat, men, Skaparen, Gud, är helt överlägsen allt skapat. Jesus är helt överlägsen alla motståndare och kan besegra dem på ett enda ögonblick när Han så önskar.

Varför gör Han då inte det? Av flera anledningar, dels för vår fria viljas skull men även för att när Jesus till slut utplånar det onda, då kommer de som ännu inte är frälsta att gå förlorade, och det vill Gud undvika så länge som möjligt, för att hålla dörren till frälsning och Evigt liv öppen så länge det går. Men en dag läggs allt under Jesu Fötter även här på jorden.

Där Jesus går fram, där kommer en Konung utan like. När Jesus kommer, då fylls Jesu barn, Jesu lärjungar med obeskrivlig glädje och en känsla av triumf och total trygghet. Jag ska ge ett litet vittnesbörd om det.

Det var sommaren 2006 och jag hade precis drabbats av tvång, men varken jag eller någon annan förstod det då. Det enda jag kände var en otrolig rädsla för att säga eller tänka något förolämpande om Jesus, och att Han då skulle kasta mig i helvetet. Den tanken fyllde mig med skräck. Jag kom hem från Stockholm fylld av denna rädsla, och sa till mamma att jag var så rädd, och så gick jag in i sovstugan för att sova. Mamma suckade till Herren och Herren sa: Jag ska låta Konrads psyke komma till ro.

Jag somnade. Klockan halv ett på natten vaknade jag, och kunde inte somna om. Jag kände en sådan obeskrivlig glädje inombords. En halvtimme senare låg jag ännu vaken, men nu var glädjen ännu starkare. Ytterligare en halvtimme senare var jag fylld av himmelsk glädje. Hjärtat började liksom fladdra i mig.

Så hörde jag utanför på altanen väldiga fotsteg: klamp, klamp, klamp. Jag undrade: är det ett djur på altanen? Jag gick fram till dörren och såg ut genom fönstret. Det är ju ingen där! Så gick bandspelaren igång, som stod till vänster om mig i andra ändan av rummet, och jag fylldes direkt av en känsla, en visshet: det är Jesus! Han Är här! Han satte igång bandspelaren! Och så flödade musiken från ”Choralerna: befriad” fram, underbar musik: men åt alla dem som tog emot Honom gav Han makt att bli Guds barn, åt alla dem som tror på Hans Namn.

Jag hukade mig lite och tassade tillbaka till sängen. Jag kände mig så otroligt, otroligt liten, som en snäll och beskedlig skolpojke, men så otroligt, otroligt trygg, som om det var bomull runt mig. Och så älskad och dyrbar. Jag fick gudsfruktan också, det ska jag säga. Jag fylldes av vördnad och djup respekt. Jag kände: Jesus är en Konung. Men oj, vad trygg jag kände mig. Som om inget, inget kunde skada mig.

När Jesus kommer fylls Guds folk av himmelsk glädje, av segerjubel, men även vi som tillhör Honom känner: ja, detta är Gud, Konung över allt, och som en Konung vill jag bemöta Honom. Jag har missat detta många gånger, och Gud förlåter, men vi får ständigt påminna oss: Gud är Helig. Jesus är Konungarnas Konung, helt ojämförbar med alla denna världens mäktiga män. Och kvinnor…

Jesus älskar oss, vi är trygga och älskade. Vi kanske inte alltid KÄNNER oss lika trygga som jag gjorde just då, men vi ÄR precis lika trygga. Och vi lever ju inte av känslor, utan av tro. Våra känslor kan bedra oss, men tron på Guds Ord bedrar oss inte!

Och Herren Jesus Kristus, Konungen över allt, kommer snart tillbaka. Det är inte så långt kvar. Vi ser det på Israel och Jerusalem, dit världens blickar vänds allt mera. I närområdet finns styrkor från Ryssland, Nato, Iran mm. Det drar ihop sig till en kraftmätning mellan ljus och mörker. Tecknen är tydliga: Jesus är snart tillbaka.

Och med detta i åtanke, lev allt mera för himlen, tänk allt oftare på Jesu Återkomst. Tänk på det då och då under bön, tala om det ibland, håll det levande, älska Jesu Ankomst. Detta livet är så kort och obetydligt i ett Evighetsperspektiv. Nyss var det Valborgsmässoafton, swosh så blev det midsommarafton. Livet är så kort. Att jag inser det kanske är ett tecken på att jag håller på att bli gammal, men jag ser det allt mera.

Och rusta Er med Jesu Kristi kärlek. Inte med den kärlek som vårt samhälle talar om och som även förkunnas här och där i kyrkan, den är flummig och jag tror inte att den kommer att bestå. Min och Din kärlek kommer inte att bestå, men Jesu kärlek består. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den. Så sök Herren, det tror jag är klokt. Vägen för oss är att läsa Guds Ord, be och lita på Jesus. Och kom ihåg: Gud har alltid en plan!

Men var inte oroliga, säger Jesus, Jag har övervunnit världen. Jag har segrat även över Kim Jon-Un, Putin, Iran och ryska armén! En dag ska även alla de få böja knä inför Mig, säger Herren Gud, Jesus Kristus, för alla knän ska böjas och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud Fadern till ära.

Så Var inte rädd, älska Jesus och lita på Konungen. Att älska Gud lönar sig inte alltid i det yttre, men alltid till det inre, det ser inte alltid ut att löna sig här på jorden, men lönar sig alltid i himlen. Tänk på lönen i himlen, ha Din blick där.

När jag kom till Klara kyrka 2005 hade jag en hel del andliga saker i mitt släptåg eftersom jag under nio år som andlig sökare hade varit i kontakt med en del andliga saker som inte var bra från andra religioner. Jag har nog gåvan att skilja mellan andar för jag kände hur de var runt omkring mig, och det var inte så kul, för på Klara kyrka hade de urskiljning och de såg detta och då blev det några gånger andlig strid.  Den Onde gav mig tankar: gå inte till Klara kyrka, Du bara förstör för dem. Men Herren gav mig tanken: gå, Du är kallad av Mig! Jag ville inte orsaka andlig strid, men kunde inte göra mig av med mitt släptåg i egen kraft. Men Ni behöver inte vara oroliga, då hade jag gott om dem, men idag har jag Jesus Kristus i mig och runt mig. Visst kommer Frestaren ibland, men det är Jesus som bor i mig idag.

Men varje gång Jesus dök upp, så kände jag bokstavligt talat hur något slags mörker runt mig försvann, det var som ett gäng mörka figurer och jag kan säga att de sprang för livet när Jesus dök upp. Sådan är Konungen! Jesus är helt överlägsen allt skapat, och då uppenbarade Han sig ändå såklart inte då i all Sin härlighet, ändå var det som att striden var över på ett ögonblick. En gång sa en man bara: Jesus! Och allt mörker bara sprang sin kos. Sådan makt har Jesus! Den som tillhör Jesus är helt trygg. Jesus har all makt.

Men när himlen öppnar sig och Jesus kommer i All Sin Härlighet, med ärkeänglar, Sina heliga, dvs Paulus, Moses, Tomas Lundqvist och Martin Lilja, då kommer mörkrets makter att springa för livet! Då har de absolut inget att sätta emot. Då kommer Jesus i ALL Sin kraft, Jesus kommer att besegra dem på något ögonblick! Då blir det ett segerjubel för Guds folk som aldrig förr! Det blir något alldeles extra! Det har vi att se fram emot, även om vi kristna nog är kvar när ryssen och troligen även när Antikrist kommer, och det blir svåra tider. Men vi vet att Jesus har segrat och kommer att besegra alla Sina fiender och frälsa Sitt folk och ge oss anledning att jubla som aldrig förr, så det ser vi fram emot.

Jesus kommer snart tillbaka till vår jord, med alla Sina heliga, Sina änglar och Sina barn. Då blir vi glada när vi får träffa Martin och Tomas. Men ännu mer glada blir vi när vi får se Frälsaren, när Jesus kommer tillbaka som Segerherre för att befria Sitt folk. Då blir det ett sällan skådat jubel bland Guds folk. Håll Den Dagen levande för Era hjärtan och sinnen. För allt, allt, är lagt under Jesu Fötter. Jesus, Konungen över allt, är snart tillbaka, för att fullborda Sitt verk. Jublet hos alla dem som tillhör Jesus kommer inte att känna några gränser!

Vi vet ju hur allt slutar, för vi har ju läst boken. Några verser ur Uppenbarelseboken kapitel 19:

Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och Han dömer och strider i rättfärdighet. De himmelska härarna följde Honom på vita hästar, klädda i vitt, rent linnetyg. Och på Sin mantel och på sin höft har Han ett Namn skrivet: Herrarnas Herre och Konungarnas Konung. Amen.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This

Very welcome!

This homepage contains many sermons in English, both spoken and written form. If you search for the word “English” in the search field you will always find them since the Word English is always in the title of non Swedish messages.

Enjoy your stay.
Konrad