Navigation Menu+

Jesu Kristi kärlek

Posted on 15 Jul, 2017 in All languages, Swedish | 2 comments

HjärtaPredikan om Jesu Kristi kärlek

Det finns väldigt mycket med Jesus Kristus som väcker mitt hjärtas beundran, hänförelse, kärlek och tillbedjan. Det är egenskaper hos Jesus Kristus som Jesu ödmjukhet, tålamod, trofasthet, barmhärtighet och godhet, men även Jesu Majestät, härlighet, renhet, styrka, kraft och helighet. Men hur jag än vänder och vrider på det så finns det till slut inget som jag tänker på mer och oftare än Jesu kärlek. Det finns inget som väcker mitt hjärtas rop och längtan som Jesu kärlek.

Jag tycker om att lyssna på predikningar från Times Square Church av pastorer som Wilkerson, Conlon, Ben Crandall för att nämna några. Men när jag en gång lyssnade på William Carrol, fd uteliggare i New York, så sa han en gång orden: the love of Christ. Och bara när han sa de orden så smälte mitt hjärta som vax. Han sa de orden med en sådan ljuvlighet och innerlighet att jag blir berörd ännu idag av att bara tänka på dem. Man kan inte säga de orden på det sättet utan att själv ha blivit berörd av Jesu kärlek.

För mig, i mitt eget liv, så var det just det som först drog mig till Jesus. Jag kom till en punkt i mitt liv där jag inte såg någon framtid, och bad en bön en gång som sa: jag ser ingen framtid, inget ljus, inget hopp, inget liv, bara mörker, men här är jag.

Och Gud hörde min bön. Det gör Gud. Samma natt hade jag en stall och tydlig dröm som sa: något kommer att ske! Något är på väg! Jag har hört Din bön!

Lite senare låg jag och bad en kväll och Gud öppnade mina ögon så att jag såg att mitt liv inte var i sådan kris, jag hade ju egentligen allt man kunde tänka sig. Men då tänkte jag: om jag har allt, vad är det jag önskar att jag hade? Jo, jag önskar att mitt hjärta brann av kärlek till Gud och människor! Sedan ledde Guds Ande mig till ett första möte med Jesus Kristus där jag fick klart för mig att Jesus lever.

Jag kom till Sankta Klara kyrka hösten 2005 under Carl-Erik Sahlberg. Där fanns Jesus Kristus själv. Han var så mäktigt verksam där. Och där fanns Jesu Kristi kärlek. Jag såg hur Jesu lärjungar där älskade varandra, hur de innan gudstjänsten kunde omfamna och kyssa varandra och då minns jag hur jag tänkte för mig själv: Konrad, här älskar de ju varandra, det vill jag också ha!

Efter en tid av kamp så fick jag i april 2006 möta Jesus Kristus och Jesu kärlek. Det var ett ljuvligt möte där jag var i en helt förtvivlad situation och hade bett hela natten. Men under natten hade Herren talat till mamma och sagt: ljus ska bryta fram ur mörkret, JAG ska göra det! När jag kom till min lägenhet i Stockholm så grät jag störtfloder. Jag tänkte att jag iaf kunde göra ett försök att finna Jesus och tänkte för mig själv: vad behöver jag? Jag behöver kärlek. Var finner jag det? Inte i mig själv. Jag gick ner på mina knän och Jesus böjde mina knän, så enkelt och varsamt, och jag sa bara två gånger, från djupet av mitt hjärta och med kärlek: Jesus! Jesus!

Sedan hoppade jag upp i sängen och landade i en famn av bomull. Det var som att helt plötsligt vara omsluten av en kärleksfull men mäktig hand. Jag bad Den Helige Ande att leda mig i bibelläsningen och slog på måfå upp Bibeln och började läsa.

Jag slog upp Johannesevangeliet och “råkade” slå upp dess början. I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud och Ordet var Gud. När jag sedan läste så fylldes hela min kropp av ljus, kärlek, glädje och frid tills inte bara jag utan hela rummet badade i nåd, frid och glädje. Det är mitt livs starkaste möte med Jesus Kristus, och det var Jesu kärlek som var det som påverkade mig mest. Jag kan säga Dig att om Du längtar efter sann, ren och stark kärlek så är det till Jesus Du ska komma.

Ännu idag är det vad jag mest av allt önskar och längtar efter. Jesu kärlek. Ingen av oss kommer fullt ut att förstå eller känna Jesu Kristi kärlek på denna sida om Evigheten. Det är omöjligt. Men vi bör sträva efter att lära känna den och vandra i den.

Hurdan är då Jesu kärlek. Den är svår att beskriva och lättare att erfara, men jag ska göra ett försök.

Jesu kärlek är medkännande. Den lever sig in i våra smärtor, i våra lidanden. När Jesus kommer nära så känner ma hur innerligt Han känner med oss i våra svagheter och i vår kamp. Jesus lider med oss. När Jesus gick på jorden kunde Han, när Han stötte på lidande, bli så berörd att orden som används kan översättas som att inälvorna vändes upp och ner på Jesus. Ordet medlidande är ett nyckelord för att förstå Jesu kärlek. Att lida med någon är att leva sig in i och bära den andres smärta. Bara den som själv har lidit kan lida med någon annan. Jesus var, enligt Jesaja 53, en smärtornas man, väl förtrogen med lidande. Jesus vet vad lidande är. Ingen har någonsin älskat som Jesus, men ingen har heller lidit som Han.

Men Jesu kärlek är också ljuvlig. Han får ens hjärta att smälta som vax. Man blir mjuk. Allt det hårda som finns i oss alla smälter ner.
Jesus gör oss mjuka och formbara. Och på samma sätt som Jesus delar och lever sig in i våra smärtor, så delar Han glädjen. När vi är glada så gläder Sig Herren med oss, om vi är glada av rätt anledning dvs, tex inte skadeglädje.

Jesu kärlek är också en viloplats. Det är som en ljuvlig famn där man får vila. Det är en ständig källa till rening, kraft, tröst och nytt hopp.

Paulus beskriver Kristi kärlek i 1:a Korintierbrevet 13 med orden: kärleken är tålmodig och god. Min mamma har mycket av Kristi kärlek i sig och hon har blivit arg på mig en gång på 46 år, och det beror inte på mig. Ja, Jesus kan också bli både arg och upprörd, ja, till och med vred, och sådan är sann kärlek. När kärlek, rättfärdighet, nåd och sanning kränks så blir Jesus vred. Allt annat tal om Jesus är egna påfund. I Uppenbarelseboken står det hur människor ska försöka gömma sig för Lammets vrede i tidens slut. Jag säger: stackars dessa människor. Jesu kärlek är underbar, men Jesu vrede är outhärdlig. Men ingen behöver drabbas av Lammets vrede. Alla synder är uppspikade på Golgata kors, så alla som vill får komma till Jesus och få frälsning och Guds Nåd.

Men Gud tvingar ingen. För sådan är också Jesu kärlek. Den respekterar alltid våra egna val. Jesus frågar alltid: vill Du följa Mig? Vill Du bli Mitt barn? Vill Du vara min lärjunge? Jesus tvingar ingen och tvingar sig inte på någon.

Men Jesu kärlek är också ihärdig. Jesus bultar på. Han står vid dörren och bultar. Får han svaret: nej tack, då bultar Han på dörren igen en kort tid senare. Jesu ödmjukhet gör att Han inte tränger sig på, Jesu kärlek gör att Han bultar på igen lite senare. Det bör vi vara tacksamma för, för om Jesus inte skulle göra så vore nog väldigt, väldigt få människor frälsta.

Den som verkligen älskar sina medmänniskor ger inte upp dem. Man försöker nå dem på alla sätt. Så gör Jesus också. En dag är tiden ute, då är det försent att vända om. Men idag finns tiden ännu kvar. Att få lära känna Jesus och Kristi kärlek är det mest underbara som finns. Det innebär inte att Ditt liv blir utan vare sig problem, lidande, svårigheter eller sjukdomar. De som säger så säger inte sanningen.

Men det innebär att Du får Din stora längtan och törst efter kärlek mättad. Du kommer att längta efter mera, men Du har hittat källan och Du springer inte längre omkring och jagar efter det, som jag gjorde förr.

Ett annat ord som Paulus säger om kärleken i Första Korintierbrevet 13 är att den inte söker sitt. Den som har ett hjärta fullt av Kristi kärlek går inte omkring och tänker: vad är bra för mig, nej, det tänker: vad är bra för Jesus? Vad är bra för min nästa? Ska vi då inte älska oss själva? Ja, men tänk på vad Jesus själv sa om det första och största budet: Du ska älska Herren Din Gud av hela Ditt hjärta, hela Din själ, av hela Din kraft och av hela Ditt förstånd, och Din nästa såsom Dig själv. Gud ska komma på första plats, Din nästa på andra plats, och Du får ta tredje platsen. Sådan är Jesu Kristi kärlek: Jesus först och sedan alla andra före sig själv. Och en sådan prioritering i Ditt hjärta är ingen förlust för Dig, det är en ljuvlig ordning.

Men om man har en sådan kärlek, kan man då inte bli utnyttjad? Ja, absolut, och det har hänt mig med och det är inte det Jesus talar om, för det ska vi inte ställa upp på. Om någon utnyttjar Dig och Din godhet ska Du absolut säga ifrån och kanske till och med dra Dig undan den personen. Det är inte det Jesus talar om i dessa ord, utan Han talar om hur det ska vara i friska, sunda relationer.

Och till Dig som lyssnar så säger jag: Jesus älskar Dig. Jesus älskar Dig med en innerlig kärlek. Han älskar Dig med en ljuvlig kärlek. Hans kärlek är som ett balsam för Dig, för Ditt hjärta, för Din själ. Det är som en smeksam viskning som smälter Ditt hjärta till vax och förändrar Dig för alltid, på ett positivt sätt. Den som har blivit berörd av Jesus, av Jesu kärlek, blir aldrig densamma igen.

Jesu Kristi kärlek är det ljuvligaste som finns. Det är en kärlek som överträffar allt annat Du har fått möta eller erfara. Det blir Ditt hjärtas största skatt. Jesu Kristi kärlek förvandlar Dig fullständigt. Det är som den mest ljuvliga balsam. Det är som en porlande källa med liv, glädje och frid. Och framför allt: Jesu kärlek. Måtte Du en dag få möta och finna den. Amen.

2 Comments

  1. Jag har 2011 mött Jesus tror jag men efter kort där efter så behöl jag synden och de leder mej tillbaka till missbruk och va jätte Alvar. Men nu för en 7 månader sen så fick möjligheten att komma tillbaka till LP behandling och va där i 5 månader, men sen när jag kom ut från hemmet så känner jag mej helt och hållet förlorad fördömd förtappad allt deprimerad jag lever i maddröm. Jag har bett Jesus om förlåtelse och allt man kan göra jag kollar inte på porr och har inte onani problem men jag kan inte komma in i hans vila snälla broder be för mej att jag ska bli befriad eller något jag blir galen Annas

    En orolig själ

    • Jag ber för Dig. Herrens arm är inte för kort för att frälsa och hjälpa. Vi är inte syndfria, men jag ska be att Du ska få komma upp på fastare mark igen. Du har ett ärligt och uppriktigt hjärta, det älskar Herren.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This

Very welcome!

This homepage contains many sermons in English, both spoken and written form. If you search for the word “English” in the search field you will always find them since the Word English is always in the title of non Swedish messages.

Enjoy your stay.
Konrad